- peper, zout - 4 stuks tomaten - 500 gram verse kabeljauw - 200 gram pitloze groene druiven - 1
- 4 wraps - 1 komkommer - 4 el groene pesto - 50 gram pijnboompitten - 100 gram gerookte zalm -
- 3 tomaten - 2 eetlepels bieslook - 1 bakje knoflookboter - 1 eetlepel citroensap - zout, versg
- 1 ui - bloem - 4 tomaten - 1 courgette - 1 el oregano - peper en zout - 1 kuipje knoflookbot
- 1 rode ui - 100 g prei - 8 dl visfond - 1 vleestomaat - peper en zout - 2 el olijfolie - 250
- 1 citroen - 4 tomaten - olijfolie - 75 g rucola - 400 g spaghetti - 500 g grote garnalen - 1
- 1 rode paprika - 3 eetlepels slaolie - 300 g gesneden prei - 300 g verse makreelfilet - 1 bakj
- 4 kabeljauwfilets (150 g elk, ook verkrijgbaar in de diepvries) - 50 g boter - 4 lente-uitjes
- 50 g veldsla - 1 klein uitje - 1 klein tomaatje - 6 eetlepels zure room - 3 gefileerde haringe
- 4 forellen - peper en zout - 100 gram boter - 2 sinaasappels - 1 eetlepel kerriepoeder zonneb
- 1 groentebouillonblokje - 600 g verse zalm - 600 g diepvriesspinazie àla creme - 1 citroen,
500g aardappels, geschild en grofgeraspt 1 ui, gepeld, gehalveerd en in heel dunne ringen gesneden
- 1 eetlepel ketchup - 1 eetlepel mayonaise - 1 eetlepel sherry - 1 bakje Hollandse garnalen (100
Ingredienten: - 1 sjalot, gesnipperd - 2 takjes verse peterselie (zakje a 30 g) - 1/2 fles droge
- 3 eetlepels mayonaise - 1/2 eetlepel citroensap - 100 g gerookte makreelfilet - 18 snackcups of
- 4 tonijnsteaks - 1 sjalotje, gesnipperd - 1/2 zak veldsla (a 75 g) - 1 eetlepel witte-wijnazijn
- olijfolie - het sap van ¼ citroen - een flinke klont boter - 180 g verse, gepelde garnalen
- 4 forellen - 15 g verse tijm - 1/2 citroen, geperst - 15 g verse basilicum - 30 g verse peters
- 4 forellen - 2 citroenen - 8 laurierblaadjes - 2 eetlepels olie Materialen - visklem - bar
- 4 eetlepels bloem - 600 g scholfilet - zout en peper - 1 dl olie - 1 portie druivendressing
- 2 tomaten, ontveld - 1 teen knoflook - 6 eetlepels olijfolie extra vierge - 50 g zwarte olijven
- 1 tl kerriepoeder - 1 pakje bacon (plakjes, 100 g) - 1 kg verse Zeeuwse mosselen (bak 2 kg) - 1
- 2 eetlepels bloem - 1 citroen, geperst - 4 eetlepels olijfolie - 100 ml droge witte wijn - 200
- 7 romatomaten - 3 takjes basilicum - 2 bollen mozzarella - 4 stukken zalm van 100 gram - z
- 1 grote teen knoflook - 200 g gemengde groene sla - 5 eetlepels olijfolie - 1 stuk verse toni
- 1 el oregano - 2 el kappertjes - 1 uitje, gesnipperd - 75 g Parmezaanse kaas - 3 el gehakt
- 1/2 rode peper - 2 eetlepels olie - 1 limoen, het sap - 1 eetlepel Thaise vissaus - 1 teen kno
- 1 citroen, in partjes - 2 eetlepels mayonaise - chilipeper (molen 26 g) - 1 teen knoflook, gepe
- 1/2 citroen - 3 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels mayonaise - 2 eetlepels creme fraîche - 3
- 1 eetlepel limoensap - 6 eetlepels mayonaise - 2 eetlepels olijfolie - 1 zakje verse koriander
- 2 el grof gesneden dille - zout en peper, 30 g bloem - 5 dl visbouillon (van tablet) - 60 g bot
- 300 ml room - 4 gerookte makreelfilets - 4 theelepels mierikswortelpoeder - ¼ theelepel papr
- 1 sjalot - mayonaise 1 eetlepel - ketchup 2 theelepels - mosterd 2 theelepels - kappertjes 1 e
- 6 romatomaten - 1 eetlepel balsamicoazijn - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - 1 zakje bosuit
- 1 citroen - 250 g zalmfilet, in 2 gelijke stukken - 2 eetlepels vloeibare margarine - 1 bak aar
- zout - peper - 1 citroen - 1 teen knoflook - 150 g gemengde groene sla - 600 g scampi of reuz
- 3 preistengels - 1dl witte wijn - zout & versgemalen peper - 1 theelepel sinaasappelschil - 3
- zout - 1 limoen of citroen - 250 g gerookte zalmfilets - wat dille of een lenteuitje - 1 theel
- zout - 1 tomaat - wat anijszaadjes - 1 eetlepel citroensap - 1 kleine zoete witte ui - vers g
- zout & peper - 1 eetlepel balsamico azijn - 4 x een handvol slablaadjes - 1 knoflookteen - gesn
- 3 venkelknollen - 1 dl witte wijn - zout & peper - enkele twijgjes dille - 3 eetlepels Bertoll
- 300 g erwtjes - 4 preistengels - zout & peper - 1 bosje peterselie - enkele zwarte olijven -
- zout & peper - 1 eetlepel kappertjes - 400 g tomaten uit blik - 4 dikke stukken verse tonijn -
- zout - 1 kleine ui - 1 kg garnalen - 1 laurierblad - 1 gele paprika - 1 dl witte wijn - 4 st
- olijfolie - sap van 1 limoen - sap van ½ citroen - 6 lente-uitjes, fijngehakt - 1 kg mooi r
- 1 ui - marjolein - zout & peper - 2 rode paprika’s - 3 eetlepels Bertolli olijfolie - 400 g
- bieslook - zout & peper - 150 g kerstomaten - 150 g witte bonen (blik) - veldsla of andere gro
- 1 sinaasappel - 1 teen knoflook - zout & peper - 200 g reuzengarnalen - 2 eetlepels amandelnot
- 30 g walnoten - 2 sinaasappels - 100 g spinazie - zout & peper - 1 grote venkelknol - 20 g ro
- zout - 300 g mozzarella - klein knoflookteentje - 1 flinke bos basilicum - 6 ansjovisfilets in
- 1 citroen - 200 ml olijfolie - 200 ml creme fraîche - 2 x 230 g zalmhaasjes - 3 x 100 g ger
- 1 ui, gesnipperd - 3 eetlepels room - ½ bosje basilicum - 3 eetlepels olijfolie - 2 tomate
- peper - 10 el mayonaise - ½ tl wasabipasta - 5 el yoghurt, magere - 6 plakjes ontbijtspek
- Zout - ½ citroen - 1 glas melk - 2 ansjovissen - 1 glas bouillon - Versgemalen peper - 1
- zout - aroma - peper - 1-2 eetlepels citroensap - 600-800 gram kleine inktvis - 2 geperste te
- zout - peper - citroensap - 1 middelgrote venkelknol - 2 eetlepels maisolie of andere olie -
- zout en peper - 1 prei - 4 teentjes knoflook - 30 gram bladselderij - ½ dl droge witte wijn
- 2 uien - 2 preien - 4 kg mosselen - 2 laurierblaadjes - paar takjes bladselderij - 1 glas dro
- 1 ui - 1 rode peper - 3 takjes tijm - 2 kilo mosselen - 2 tenen knoflook - 3 eetlepels olijfo
Voor de mosselen: - 1 ui - 1 prei - 2 kg mosselen - 2 takken peterselie - Riesling d'Alsace wij
- zout - boter - peper - 200 ml room - 32 scampi's - 1 doosje rucola - 250 ml witte wijn - 4
- zout - peper - olijfolie - 4 tomaten (groot) - 3 paprika's, rode - 8 knoflook, bollen - 20 g
- 4 peterselieblaadjes - 1 kleine courgette, in blokjes - 100 gram gerookte zalm, in stukjes - 20
- zout - peper - room, zure - citroensap - balsamicoazijn - 4 takjes dille - 1 ei (hardgekookt
- 4 zalmfilets - 16 groene olijven - 4 eetlepels olijfolie - 1 rode peper, fijngehakt - 8 roosje
- zout - 3 eetlepels citroensap - 60 gram zachte roomboter - 1,5 deciliter droge witte wijn - 20
- zout - 1 ui - worcestersaus - peper uit de molen - 1 bosje peterselie - 4 panklare forellen
- zout - 1 gepelde tomaat - peper uit de molen - plukjes peterselie - 750 gram verse sardines -
- zout - 1 citroen - 35 gram bloem - 30 gram roomboter - 1 eetlepel slaolie - peper uit de mole
- 75 gram roomboter - 1 klein laurierblad - 700-800 gram zalm in moten - 6 kleingeknipte petersel
- zout - aroma - witte peper - 1 laurierblad - 35 gram bloem - 1 mespunt tijm - 50 gram roombo
- zout - 75 g feta - 1 el citroensap - 2 stevige, rijpe tomaten - versgemalen zwarte peper - 2
- zout - versgemalen peper - 1 kleine komkommer - 300 g gerookte zalm - 1 el dille + 4 toefjes
- 1 ui - 1 appel - 1 el bloem - 150 ml water - zout en peper - 1 dl visbouillon - 2 tl kerriep
- 250 g sjalotten - 5½ el roerbakolie - 500 g groene asperges - (versgemalen) peper, zout - 2
- zout - 500 g zalmfilet - 2 kg asperges wit - (versgemalen) peper - 2 scharreleierdooiers - 1
- suiker - 4 eieren - (zee)zout - 50 g boter - 1 eidooier - 0.5 tl zout - 0.5 tl suiker - 200
- zoete chilisaus - 4 scharreleieren - (versgemalen) peper, zout - 2 teentjes knoflook, gepeld -
- nootmuskaat - 1 spitskool - peper en zout - klontje boter - 100 g pijnboompitjes - 250 g Holl
- 4 scholfilets - 2 el kappertjes - 1 zakje Knorr Vissaus - 4 el Blue Band vloeibaar - 300 g ges
- 4 tomaten - 2 sjalotten - 3 takjes kervel - 150 gr Paturain - 2 eetlepels yoghurt - 1 eetlepe
- 2 eieren - 60 ml melk - Zout & peper - 2 Tilapia filets - 3 eetlepels mosterd - paneermeel en
- 1 el olijfolie - 125 g zalm - 300 g volkoren penne - 125 g ansjovis - versgemalen peper en zou
- 8 vissticks - 4 plakjes bacon - 4 kaiserbroodjes - Blue Band halvarine - 8 plakjes komkommer
- 1 citroen - olijfolie - ½ komkommer - 2 naanbroden - 1 verse rode Spaanse peper - een paar
- boter - viskruiden - 2 grote uien - pakje Boursin met kruiden - 2 grote zakken verse spinazie
- 1 ei geklopt - zout en peper - 1 ui fijngehakt - 2 eetlepels olijfolie - 1 blik tonijn uitg
- 1 courgette - 1 tl suiker - zout en peper - 0.5 el mosterd - 6 el olijfolie - 6 cherrytomaten
- ½ tl saffraandraadjes - 450 ml kippenbouillon (van 1 tablet) - 2 el olijfolie - 100 g gepeld
- wasabi - sojasaus - 1 tl zout - 120 g zalm - 120 g tonijn - 2 dl rijstazijn - 6 velletj
- knoflook - 4 sjalotjes - 2 bosuitjes - 4 trostomaten - 100 gram kruidenboter - 4 moten kabelj
- zout - 2 eieren, losgeklopt - bloem om te bestuiven - olie om in te frituren - citroen in
- 1 lombok - 1 rode ui - 1 eetl. kemiripasta - 3 teentjes knoflook - 4 eetl. ketjap manis - een
- zout - water - citroensap - 200 ml. olijfolie - 1 glas witte wijn - 1 kilo pangasius filet -
- marinade - zoete chilinoedels - 1 el zonnebloemolie - 3 el zoete chilisaus - 2 el lichte sojas
- 2 eetlepels ketjap - zeezout naar smaak - 2 theelepels vissaus - 4 eetlepels limoensap - 2 eet
Voor de knoflookmayonaise: - 120 gr mayonaise - 1/8 tl paprikapoeder - 1 teentjes knoflook, geper
- 1 tomaat - 1 flinke ui - zwarte peper - 10 eetl. olie - mespuntje trasi - 2 verse cassaves
- 1 ei - 1 limoen - 1 el maizena - 1/2 komkommer - 5 el zoete chilisaus - 100 ml zonnebloemolie
Voor de fish: - 225 ml bier - 150 g bloem - 1/2 tl suiker - 1/2 zakje droge gist - frituurvet o
- 1 ui - peper - 1 prei - tabasco - 2 tomaten - 1 sinaasappel - 1 laurierblaadje - 1 visbouil
- zout en peper - 1 el sesamzaad - 2 el arachideolie - 4 lente-uitjes, fijngehakt - 2 el mirin o
- zout naar smaak - 50 ml olijfolie - 1 ui, gesnipperd - 1 ei, losgeklopt - 200 gr tonijn uit b
- 75 g boter - 60 g bloem - 4 pasteibakjes - 1 bak mosselen (2 kg) - 250 ml droge witte wijn -
- 2 tl karwijzaad - 1 sjalot, fijngesnipperd - 1 bakje verse bieslook (25 g) - 1 beker creme fraÃ
- 2 eieren - 250 g ricotta - 418 g rode zalm - citroenpeper (molentje) - 4 Tasty Tom tomaten, in
- 4 el olijfolie - 1 ui, gesnipperd - 1 tl gemberpoeder (djahe) - 1 rode peper, fijngesneden - 1
- 1 el ketchup - 5 el mayonaise - 75 g paneermeel - 1 ei, losgeklopt - 1 tl gedroogde dille - 1
- 500 g tilapiafilet - 8 plakjes parmaham - 16 verse salie blaadjes - olijfolie om te bestrijken
- 50 g boter - 2 x 200 g kabeljauwhaasjes - 8 vellen filodeeg, ontdooid - 4 el sesamzaad (bakje 1
- 1 ui - 250 g rijst - zout en peper - 1 venkelknol - 1 teentje knoflook - 150 g fruits de mer
- 8 hele mullen (rouget), schoongemaakt en geschubd Voor de chermoula (spreek uit: tsar milah) -
- zout - citroen - peterselie - 2 eidooiers - 1 el mosterd - 150 ml zonnebloemolie - 1 el kap
- 50 ml olijfolie - 150 g Hollandse garnalen - rasp en sap van 1/2 citroen - 1 bosje verse dragon
- 1 ui - zout - 1 mango - 6 el olie - 2 el bloem - 1 groene peper - 1 stengel sereh - 2 tl ch
- melk - 1 tl zout - 4 el bloem - 4 el maismeel - stukjes citroen of aïoli - zonnebloemolie om
Voor de balletjes: - ½ tl vissaus - 2-3 el bloem - 1 tl rode misopoasta - versgemalen peper,
- olijfolie - grof zeezout - 3 ansjovisjes - 2 venkelknollen - 1 uitje, gesnipperd - 1 snuf cay
Voor bouillon: - 1 laurierblad - 1 ui, grof gesneden - 1 prei, grof gesneden - 1 stengel bleekse
- 1 eidooier - 25 g boter - 1 pot visfond - 125 ml creme fraîche - 1 dikke prei, in ringen -
- rode ui 1, gesnipperd - knoflook 1 teen, fijngehakt - versgeperst citroensap 1 scheut - tonijn
- 2 el mayonaise - 6 hotdogbroodjes - 85 g zachte roomboter - 500 g gekookt kreeftenvlees - ½
- 1 el olie - 2 tl kurkuma - 1 ui, gesnipperd - 1 el gehakte koriander - 1 rode chilipeper, g
- 200 g bloem - snuf paprikapoeder - 250 g stokvis (toko) - 1 rode paprika, gesneden - 2–3 mes
Voor de basisbouillon: - 450 ml olijfolie - 1 groot bouquet garni - 400 g uien, grof gehakt - 80
- 1 tl honing - 2 tl mosterd - peper en zout - 200 gr veldsla - 3 el olijfolie - 2 gekookte bie
- peper en zout - 4 pitabroodjes - 1 kleine avocado - zwarte sesamzaadjes - 4 eetlepels mayonais
- olijfolie - peper en zout - 2 pangafilets - handje verse basilicum - beetje geraspte Parmezaan
- Olijfolie - 1/2 venkelnol - Peper en zout - 4 lente uitjes - 1/2 rode peper - 250 gr rauwe za
- 100 ml droge witte wijn - 2 sjalotten, gesnipperd - 2 citroenen, schoongeboend - 4 el olijfolie
- 1 citroen, schoongeboend - 2 tenen knoflook, geperst - 12 el olijfolie extra vierge - 8 el Parm
- 50 gram mayonaise - 2 grote aardappels - 500 gram snijbonen - 50 gram creme fraîche - 25 gr
- 1 sjalot - 2 appels - 2 eetlepels mayonaise - 4 plakken oudewijvenkoek - 2 eetlepels poedersui
2e olijfolie 2e citroensap 2 el rodewijnazijn 200 gr gerookte zalm 1 rode ui, in dunne halve r
- zure room - 1 sinaasappel - sweet chilisaus - koriander takjes - 1 zak cocktail garnalen
- peper en zout - 25 ml yoghurt - scheut ketchup - scheut whiskey - 3 repen augurk - 2 blikjes
- 1 ei - dille - peper en zout - handje rucola - halve courgette - 2 moten zalmfilet - beetje
- 1 sjalot - 4 eieren - 3 augurken - 100 g bloem - 75 g mosselen - 1 flesje bier - 2 el korian
- 1 vanillestokje - 2 eetlepels mayonaise - 6 rechthoekige plakken zalm - 150 gram verse roomkaas
- 50 g boter - 1 el azijn - 2 el olijfolie - 1 rode ui, gehakt - sap van 1 sinaasappel - 1 wort
- 1 citroen - versgemalen peper - 3 eetlepels olijfolie - 25 gram gesnipperde bieslook - 2 t
- 2 eieren - olijfolie - zout en peper - 250 gram zalm - 1 theelepel chilipoeder - 1 theelepel
- rijst - 4 tomaten - teen knoflook - 2 kabeljauwfilets - een stuk parmezaanse kaas
- peper en zout - 2 eetlepels boter - 3 eetlepels creme fraîche - 1 theelepel milde mosterd -
- 50 g boter - 50 g bloem - 300 ml melk - 12 scampi's - 1 kl suiker - 1 el vissaus - 200 g peu
- 4 zalmfilets à150 gr. - 200 ml droge witte wijn - 1 teen knoflook, geperst - 2 el peterseli
- 1 ei - 2 courgettes - zout en peper - 250 ml slagroom - 100 g gemalen kaas - molen Zeezout ch
- 1 cm gember - 1 tl maïzena - 2 el wokolie - 2 el sesamzaad - 1/2 el vissaus - 100 gr shiitak
- 1 limoen - 2-3 el olijfolie - 2 dl creme fraîche - 30 g verse basilicum - 1 dikke zalmfilet
- 3 bosuitjes - 1 courgette - 2 tilapia filets - 2 cm verse gember - 4 teentjes knoflook - 1 ee
- zeezout - 1 zak veldsla - 2 takjes dille - 1 bakje basilicum - 1 teentje knoflook - 1 (biolog
- grof zeezout - 1 laurierblaadje - 100 ml olijfolie extra vierge - 4 teentjes knoflook, in plakj
- 1 paprika - 2 tl tijm - zout/peper - halve prei - halve courgette - 3-4 pangasisufilets - 20
- zout/peper - 100 gr roomkaas - 450 gr aardappels - scheut kookroom/water/melk - 2 visfilets (b