1,520
40 minuten
onbekende koks

Gevulde pastaschelpen met spinazie

Bereidings tijd: 40 minuten

Aantal: 4 pers

Ingredienten

– 1 ui
– olijfolie
– 1 tl oregano
– peper en zout
– 250 gr ricotta
– 2 teentjes knoflook
– 250 gr pastaschelpen
– 250 gr diepvriesspinazie
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr)

bereidingswijze

1. Kook de pastaschelpen beetgaar in water met zout. Kook ze niet te gaar, want ze garen nog na in de oven.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en peper en zout.
5. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen en het verdeel het dan over de bodem van een ovenschaal.
6. Laat de spinazie ontdooien en druk het overtollige vocht eruit in een zeef. Het moet zo droog mogelijk zijn.
7. Meng de spinazie met de ricotta en breng dit royaal op smaak met peper en zout.
8. Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg ze in de tomatensaus. Ga door totdat alle schelpen gevuld zijn.
9. Garneer de schelpen eventueel met Parmezaan en zet de gevulde pastaschelpen voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Waardering

(2 beoordelingen)