23,604
25 minuten
onbekende koks

Kip met groenten

Bereidings tijd: 25 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– 1 ui
– 1 gele paprika
– 4 kippenbouten
– 4 rijpe tomaten
– 1 dl witte wijn
– 2 takjes rozemarijn
– zout & peper uit de molen
– 3 eetlepels Bertolli Originale Extra Vergine olijfolie

bereidingswijze

Hak de ui fijn. Snij de tomaten in stukken en snij de paprika in fijne reepjes. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui kort aan met de rozemarijn. Leg de kippenbouten in de pan en bak ze rondom bruin. Kruid ze met peper en zout, schenk de wijn erbij en kook het vocht tot 1/3 in.

Schep er dan de tomaten en paprika bij, zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat de kip nog ongeveer 20 minuten stoven, terwijl je af en toe roert.

Schik de bouten op een mooie schaal, schenk het bakvocht erover en serveer direct.

Tip:

Waardering

(30 beoordelingen)