9,401
20 min
onbekende koks

Pittige kipreepjes met gebakken ui

Bereidings tijd: 20 min

Aantal: 4

Ingredienten

– zout
– 2 uien
– 1 el suiker
– 0.5 el azijn
– cayennepeper
– 1 el tomatenpuree
– 4 enkele kipfilets
– Croma Mild met Olijfolie vloeibaar

bereidingswijze

1. Pel en snipper de uien. Spoel de filets vlak voor het bakken af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de kip in reepjes en meng deze met een halve tot een hele theelepel cayennepeper.

2. Verwarm op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie – Vloeibaa in een wok of diepe braadpanlaag en wacht tot de Croma bruin kleurt.
Roerbak de kipreepjes in ongeveer 4 minuten rondom bruin. Schep de ui en de suiker erdoor en roerbak het vlees nog een minuut.

3. Roer dan de azijn en de tomatenpuree erdoor, zet het vuur lager, voeg een kopje heet water toe en laat de jus nog even pruttelen. Voeg naar smaak nog wat zout toe en serveer direct.

Waardering

(59 beoordelingen)