8,263
1 minuten
onbekende koks

Satesaus (Maleise pindasaus)

Bereidings tijd: 1 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– 5 sjalotjes
– 300ml water
– 1/2 stukje trassi
– 1/3 kopje kokosnootmelk
– 1/3 kopje tamarinde sap
– chilipoeder (naar keuze)
– 200 gram pinda’s
– 1 theelepel gewone suiker
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 gesneden knoflookteentjes
– 1/2 kopje plantaardige olie
– 1 eetlepel kurkuma (poeder)
– 1 stukje gesneden galangal of gember
– 1 stengel (in stukjes gesneden) citroengras

bereidingswijze

1. Verhit een pan met een beetje olie en doe de pinda’s erin ben pak ze een paar minuten, totdat ze bruin zien.

2. Haal de pinda’s uit de pan en laat ze afkoelen. Maal ze fijn (niet te fijn) in de blender.

3. Doe de sjalotjes, knoflook, trassi, citroengras en gember in een blender en maak er een gladde pasta. Voeg het chilipoeder, kurkuma en zout toe en meng alles door elkaar.

4. Maak de plantaardige olie warm in een pan en voeg de pasta toe. Bak het enkele minuten langzaam en blijf steeds roeren.

5. Voeg nu het water toe en breng alles aan de kook. Voeg daarna de pinda’s, suiker, tamarinde sap, bruine suiker en kokosmelk toe. Blijf roeren tot de saus dik is.

6. Haal daarna de pan van het vuur en de saus is klaar!

Waardering

(10 beoordelingen)