4,134
60 min
onbekende koks

Chinese tomatensoep met rijstmie en croutons

Bereidings tijd: 60 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 25 gram wortel
– 100 gram kipfilet
– 2 verse bosuitjes
– 6 eetlepels azijn
– 40 gram bamboescheut
– 0.5 theelepel tabasco
– 20 gram dunne rijstmie
– 500 gram rijpe tomaten
– 4 bolletjes gekonfijte gember
– 0.5 liter Knorr Kippenbouillon
– 1 zak Knorr croutons met peterselie

bereidingswijze

Snijd de tomaten in stukken en kook ze in 100 ml water in 15 minuten zacht en gaar. Wrijf ze door een zeef tot puree, roer dit door de kippenbouillon en verwarm het.

Snijd de kipfilet in blokjes, de wortel, bosuitjes, gember en de bamboescheuten in dunne plakjes en doe alles in de soep. Voeg de azijn toe en breng het aan de kook.

Doe er vervolgens de rijstmie bij en kook de soep in een gesloten pan, op een laag vuur, in 10 minuten gaar. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.

Waardering

(5 beoordelingen)