6,026
20 min
onbekende koks

Aardappeltortilla met salami en olijven

Bereidings tijd: 20 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 1 ciabattabrood (250 g)
– 1 ui
– 1 pakje goudsalami (ca. 145 g)
– 6 eetlepels olie
– 1 zakje aardappelschijfjes (450 g)
– 1/2 potje zwarte olijven in plakjes (240 g)
– 5 eieren
– 1/2 kuipje cuisine knoflook & fijne kruiden (a 250 ml)
– 1 eetlepel azijn
– 1 zak ijsbergsla met frisee (200 g)

bereidingswijze

Bereiden
Oven op 220 °C voorverwarmen en ciabatta volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Ui pellen en snipperen. Goudsalami in reepjes snijden. In koekenpan helft van olie verhitten en ui en aardappel 4 min. bakken. Af en toe omscheppen. Salami en grootste deel plakjes olijven erdoor scheppen en mengsel in pan verdelen. Eieren met Boursin, zout en peper loskloppen en over aardappelmengsel verdelen. Tortilla 10 min. zacht bakken tot bovenkant bijna droog is. Tortilla met behulp van deksel in pan keren en onderkant bruin bakken. Van rest olie, azijn, peper en zout dressing roeren en over sla verdelen. Tortilla in punten snijden, met rest olijfplakjes garneren en met sla en ciabatta serveren.

Waardering

(13 beoordelingen)