2,826
Bereidingstijd: 50 minuten
onbekende koks

Abrikozen gateau

Bereidings tijd: Bereidingstijd: 50 minuten

Aantal: 1

Ingredienten

– 3 Eieren
– 1 eetlepel bloem
– 500 gram Bladerdeeg
– 200 gram Rijpe Abrikozen
– 3 eetlepels Abrikozenjam
– 1 eetlepel Grand Marnier
– Koopmans Bladerdeeg Origineel
– 140 gram Lichtbruine basterdsuiker
– 100 gram Roomboter(kamertemperatuur)
– 100 gram Gemalen Amandelen of Amandelmeel

Bereidingstijd
Bereidingstijd: 50 minuten
Baktijd: 30-35 minuten

Oventemperatuur
Hetelucht oven: 180 graden C
Elektrische oven: 200 graden C
Gasoven: stand 4

bereidingswijze

Splits 1 ei, eiwit wordt niet gebruikt.
Mix de boter met de suiker,voeg dan ei en eierdooier toe.
Roer daarna de gemalen amandelen/amandelmeel,bloem en likeur erdoorheen totdat er een smeerbare pasta ontstaat.

Neem nu de helft van het bladerdeeg en rol dit uit tot een dikte van 2 1 Euromuntstukken,snijd hiervan een cirkel met een diameter van 25 cm.
Rol dan de andere helft uit,snijd hiervan wederom een cirkel nu met een diameter iets groter dan de eerste.

Plaats de kleinste cirkel op een bakplaat,schep daar de helft van de pasta op.Houd rondom een rand vrij van 2 1/2 cm.
Was en ontpit de abrikozen,snijd in plakken en leg deze op de pasta.
Schep dan de resterende pasta op de abrikozen.Leg nu de kleinere cirkel erop.

Maak nu inkepingen, met de achterzijde van een mes,in de vrijgehouden rand van het bladerdeeg.Druk nu de achterzijde van het mes 1 cm.in het bladerdeeg met tussenruimte zodat er een geschulpte rand ontstaat.
Klop nu het resterende ei los en bestrijk hiermee de bovenzijde.
Versier de bovenzijde met sierlijke lijnen welke zijn ontstaan vanuit het midden.Wees voorzichtig het deeg mag niet worden ingesneden!!
Zet de bakplaat nu 20 min.in de koelkast.

Bak 30-35 min.op 180 graden totdat de gâteau mooi goudbruin is.
Laat volledig afkoelen.
Smelt de jam in een pannetje en bestrijk hiermee de gâteau.

Waardering

(1 beoordelingen)