Bereidings tijd: 30 minuten
Aantal: 2
Ingredienten
– bieslook
– garnering
– room of mascarpone
– scheutje olijfolie
– 1 prei (in stukken)
– 2 koppen kippenbouillon
– 2 tenen knoflook (geperst)
– peper en zout (naar smaak)
– 1 blikje artisjok of 1 verse
– 1 kleine aardappel (geschid en in kleine stukken)
bereidingswijze
De olijfolie verhitten in de pan.
Voeg de prei en knoflook toe en roer.Dan de aardappelstukjes toevoegen en 5 minuten roerbakken.Voeg daarna de artisjok, zout en peper en de koppen bouillon toe.Ongeveer 20 minuten op laag vuur laten sudderen.
Doe de soep in de blender, voeg een beetje van de room toe. Pureer de soep.Verdeel over de borden. In ieder bord een toefje room en versier met wat gehakte bieslook
Notities:
In plaats van kippenbouillon kunt u natuurlijk ook groente bouillon nemen. Maar getrokken kippenbouillon is lekker vettig en dat vind ik zelf het lekkerste.