1,113
80 minuten
onbekende koks

Aspergequiche met graskaas

Bereidings tijd: 80 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– 4 eieren
– 200 ml creme fraîche
– 750 gr. witte asperges, geschild
– 100 gr. graskaas (stukje), geraspt
– 2 el kervel of peterselie, fijngehakt
– 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
2. Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm.
3. Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
4. Bekleed intussen de vorm met het deeg.
5. Klop de eieren los. Meng er de creme fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
6. Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem.
7. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
8. Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.

Waardering

(2 beoordelingen)