Bereidings tijd: 10 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– 150 gr. parmaham
– fleur de sel (zeezout)
– olijfolie extra vierge
– 800 gr. witte en/of groene asperges
– 3-4 takjes salie, alleen de blaadjes
bereidingswijze
1. Schil alleen de witte asperges.
2. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant.
3. Kook de asperges in een bodem water met zout 12 min.
4. Neem de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken.
5. Leg op elke asperge een (klein) salieblaadje. Wikkel er 1-2 plakjes ham om.
6. Rooster de asperges op de hete barbecue in 5-6 min. bruin en gaar.
7. Leg ze op een schaal, sprenkel er extra vierge olijfolie over en bestrooi met fleur de sel.
TIP! Leg de asperges op de barbecue eventueel in een hamburgerklem om ze makkelijker te draaien. Slecht weer? Roosteren in de grillpan is ook heerlijk!