Bereidings tijd: -
Aantal: 4
Ingredienten
– olijfolie
– 3 el olie
– 1 limoensap
– 1 el basilicum
– 15 champignons
– ½ tl cayennepeper
– 1 el paprikapoeder
– 1 aubergine (in plakken)
– 2 knoflookteentjes (geperst)
– 2 paprika’s, rode (in reepjes)
– 3 courgettes (in plakken van 2 cm)
benodigdheden
– metalen spiesjes
bereidingswijze
1 Voorbereiding:
Snij een aubergine en 3 courgettes in plakken, 2 rode paprika’s in reepjes.
Pers een limoen uit.
Pers 2 teentjes knoflook.
2
Roer een marinade met de olie, de knoflook, het paprikapoeder, het basilicum en de cayennepeper.
3
Overgiet de groenten met de marinade en zet 1 uur in de koelkast.
4
Maak spiesjes met de groenten en rooster ze 4 minuten op de grill.
5
Meng de olijfolie met het limoensap, kruid met peper en zout. Besprenkel de sate met de limoendressing en dien op.