17,718
20 min
onbekende koks

Bimi met citroenmozzarella

Bereidings tijd: 20 min

Aantal: 6

Ingredienten

– 50 g pijnboompitten
– 2 bollen (buffel)mozzarella (kaas)
– 4 eetlepels olijfolie
– 1/2 citroen, schoongeboend
– 500 g bimi (kruising van broccoli en Chinese groene kool)

bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de houtachtige uiteinden van de bimi en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar. Doe de bimi in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.

Waardering

(80 beoordelingen)