Bereidings tijd: Onbekend
Aantal: Onbekend
Ingredienten
– 1 ei (M)
– snufje zout
– 180 gram bloem
– 75 gram macadamianoten
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille aroma
– 90 gram fijne kristalsuiker
– 90 gram lichtbruine basterdsuiker
– 75 gram witte chocolade (chips/druppels)
– 100 gram (ongezouten) boter op kamertemperatuur
bereidingswijze
1. Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Hak de macadamianoten en de witte chocolade in grove stukken en zet even weg. Meng in een andere kom alvast de bloem, met het snufje zout en bakpoeder.
3. Neem een nieuwe kom en mix hier de boter in, samen met de suiker en het vanille aroma.
4. Voeg het ei toe en mix heel kort. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en mix tot het volledig is opgenomen. Kneed hierna de noten en de chocolade door het beslag.
5. Maak ballen ter grootte van een eetlepel van het beslag, op die manier krijg ie grote koeken zoals op de foto. Druk ze een beetje plat en leg ver genoeg uit elkaar op de bakplaat.
6. Zet de koekjes nu voor 14 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna goed afkoelen. Bewaar in een luchtdichte trommel!