Chocolade mousse

Bereidings tijd: Onbekend

Aantal: 2 tot 4 personen

Ingredienten

– 1 ei
– 1 el honing
– 25 gr boter
– 150 ml slagroom
– 100 gr pure chocolade
– ½ el drank naar keuze. Ik heb deze keer rum gebruikt, maar ook whiskey of ammaretto is lekker.

bereidingswijze

1. Snijd de chocolade en boter in blokjes. Doe ze in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met kokend water. Laat zo de chocola en boter au bain marie smelten. Haal het dan van het vuur en laat de gesmolten chocola een beetje afkoelen.
2. In een andere kom klop je de slagroom op. Hij moet net niet helemaal stijf zijn, lobbig dus. In nog een andere kom mix je het ei, drank en honing tot deze heel licht geel en ook een beetje lobbig is.
3. Roer de gesmolten chocola door het eimengsel tot het goed is gemengd. Spatel er dan voorzichtig de slagroom doorheen. Niet te veel roeren, hoe verleidelijk het ook is. Je wilt niet te veel van de luchtigheid verliezen. Giet het dan in een schone kom, of kleine glaasjes als je individuele porties wilt hebben. Laat het tenminste 2 uur in de koelkast opstijven.

Waardering

(18 beoordelingen)