1,473
30 min
onbekende koks

Chocolate chip cookies

Bereidings tijd: 30 min

Aantal: 10 stuks

Ingredienten

– snuifje zout
– 250 gr boter
– 550 gr bloem
– 180 gr suiker
– 2 grote eieren
– zakje bakpoeder
– 1 vanillestokje
– 180 gr lichtbruine suiker
– 350 gr zwarte chocolade, in kleine stukjes

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
3. Klop in een beslagkom de boter met de suiker en de bruine suiker tot een luchtig mengsel.
4. Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg toe aan het mengsel en roer goed om.
5. Voeg de eieren toe en klop stevig.
6. Zeef er de bloem over en meng erdoor.
7. Voeg tenslotte de chocoladestukjes toe.
8. Neem kleine rondjes deeg en leg deze, met voldoende afstand ertussen, op een bakplaat.
9. Bak 8-10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

Waardering

(2 beoordelingen)