Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal: 6 personen
Ingredienten
– 1 sinaasappel
– 125 ml slagroom
– 125 gram frambozen
– 150 gram bosbessen
– 2 eetlepels suiker
– 400 gram volle kwark
– 16 gram vanillesuiker
bereidingswijze
1. Pers de sinaasappel uit en houd apart.
2. Hou 6 frambozen apart en doe de rest in een kleine kookpan.
3. Voeg 2 eetlepels sinaasappelsap toe en 1 eetlepel suiker.
4. Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken.
5. Laat vervolgens afkoelen (ongeveer 15 minuten).
6. Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker en de vanillesuiker stijf.
7. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark.
8. Neem 6 glazen en verdeel hierover de bosbessen.
9. Verdeel vervolgens de kwark over de glazen.
10. Schep hier de lauwe frambozen overheen.