Bereidings tijd: 10 min, wachten 25 min
Aantal: 4
Ingredienten
– 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
– 1 zak gesneden prei (300 g)
– 250 ml kookroom light
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
– 100 g geraspte kaas jong
– 1 schaal gekruide worstjes (275 g)
– 4 tomaten, in partjes
Materialen
– ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
– ovenschaal inhoud ca. 1 liter, ingevet
bereidingswijze
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de aardappelschijfjes met de prei in een kom. Voeg de kookroom, de knoflook, de kruiden en de helft van de kaas en zout en peper naar smaak toe. Meng alle ingredienten voorzichtig en schep ze in de grote ingevette ovenschaal. Bestrooi met de andere helft van de kaas. Doe de worstjes in een kleine ingevette ovenschaal. Bak de aardappel-preischotel en de worstjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Serveer de partjes tomaat erbij.