Bereidings tijd: bereidingstijd 20 min, bakken 50 min
Aantal: 4
Ingredienten
– zout
– versgemalen peper
– 4 scharrelei(eren)
– 200 ml creme fraiche
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram ham, in reepjes
– 200 gram feta, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 6 vellen bladerdeeg, ontdooid
– 1 rode paprika, in smalle reepjes
– 1 eetlepel verse tijm, of een theelepel gedroogd
– 250 gram broccoli, in kleine roosjes, steeltjes gehakt
bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
3. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
4. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.
5. Klop de eieren los met de creme fraîche, zout en peper.
6. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm.
7. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.