Bereidingstijd: -
Aantal: 4-jun
Ingredienten
– Zout
– ½ citroen
– 1 glas melk
– 2 ansjovissen
– 1 glas bouillon
– Versgemalen peper
– 1 wijnglas witte wijn
– extra virgin Olijfolie
– 1kg aardappelen, geschild
– 1 ui, geschild en fijngesneden
– 1 bos lente-uien, fijn gesneden
– 1 prei, gewassen en dun gesneden
– 1 handjevol peterselie ruw gesneden
– 1kg kabeljauwfilet ontveld en ontgraat
– 2 medium courgettes, gehalveerd in de lengte
Bereidingswijze
Bereiding:
1. Bak de ui en prei met 5 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten totdat deze zacht zijn.
2. Verwijder met een theelepel de kern van de courgette, rasp de resterende courgette in de pan.
3. Snijdt de aardappelen in blokjes en doe deze ook in de pan. Roer alles goed door en voeg de ansjovis toe.
4. Verhoog het vuur en voeg vervolgens het glas witte wijn toe. Laat het geheel inkoken voordat je de melk en bouillon toevoegt.
5. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 30 minuten sudderen totdat de aardappelen zacht zijn.
6. Voeg vervolgens de kabeljauw toe en laat het geheel gedurende 15 minuten sudderen. Roer het nog eens goed door.
7. Voeg naar smaak zout en peper toe.
8. Serveer de hutspot met wat peterselie en gesneden lente-ui en dresseer deze met wat olijfolie en citroensap.
Serveer Suggestie:
Schilfer wat sinaasappel over de peterselie en lente-ui, dit gaat goed samen met de kabeljauw.