Bereidings tijd: 260 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– 150 ml slagroom
– 4 eetlepels suiker
– 100 gram Turkse yoghurt
– 1½ blaadje witte gelatine
– 75 ml sap en 2 eetlepels geraspte schil van bijv. grapefruit, sinaasappel of citroen
bereidingswijze
1. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water.
2. Meng de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citrusrasp.
3. Breng het citrussap in een steelpan tegen de kook.
4. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap.
5. Laat 5 minuten afkoelen.
6. Klop met de mixer de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
7. Meng het gelatinesap door de yoghurt.
8. Spatel tot slot de slagroom luchtig door de yoghurt.
9. Schep het mengsel in 4 schaaltjes.
10. Zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.