Bereidings tijd: 25 min
Aantal: 4
Ingredienten
– 4 forellen
– 15 g verse tijm
– 1/2 citroen, geperst
– 15 g verse basilicum
– 30 g verse peterselie
– 125 ml olijfolie, mild
– 1 eetlepel witte-wijnazijn
– 2 theelepels mosterd, pittig
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Materialen
– staafmixer of keukenmachine
– visklemmen
– barbecue
bereidingswijze
Bereiden
Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 ml olijfolie tot gladde saus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap, 1/2 tl zout en peper over vissen strooien. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen. Forellen in visklemmen in ca. 10 min. op barbecue gaarroosteren; halverwege omdraaien. Serveren met saus salsa verde.