Gesmolten chocoladecakejes

Bereidings tijd: 28

Aantal: 4

Ingredienten

– 2 eieren
– 125 gr boter
– 2 eierdooiers
– 4 eetlepels suiker
– 2 theelepels witte bloem
– 1 reep (100 g) pure chocolade van goede kwaliteit

bereidingswijze

1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. 4 ramekins met boter invetten en met bloem bestrooien.
2. Au bain-marie boter en chocolade verhitten tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is.
Met een staafmixer eieren, eierdooiers en suiker tot een lichtgekleurde, dikke massa mengen.
3. Terwijl u klopt langzaam de chocolademix erbij schenken en vervolgens met een paar slagen de bloem grof met de ingredienten vermengen.
3. Het beslag over de 4 ramekins verdelen en 6-7 minuten bakken. De cakejes blijven in het midden vrij zacht. De ramekins omgekeerd op een presenteerschaal leggen, 15 seconden laten staan en vervolgens de cakejes uit de ramekin halen. Direct serveren, eventueel met verse room.

Waardering

(2 beoordelingen)