Bereidings tijd: 10 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– extra vergine olijfolie
– 1 kg broccoli, in roosjes
– 800 ml groentebouillon of water
– 4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
– 50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur. Schenk de puree in de pan. Warm de soep op en verdun hem zo nodig. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.
Benodigdheden
Blender