15,265
20 min bereiden
onbekende koks

Goulashsoep

Bereidings tijd: 20 min bereiden

Aantal: 4

Ingredienten

– 25 gram boter
– 2 eetlepel bloem
– 300 gram soepvlees
– 2 laurierblaadje(s)
– 70 gram tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 3 ui(en) , in halve ringen
– 2 rode paprika , in reepjes
– 3 tabletten rundvleesbouillon
– 2 tenen knoflook , fijngesneden
– 3 grote aardappelen , vastkokend, geschild

bereidingswijze

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.

Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee. Voeg 1 1/2 liter water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook.

Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur.
Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.

Lekker met peterselie en zure room.

Waardering

(114 beoordelingen)