Bereidings tijd: 20 min bereiden
Aantal: 4
Ingredienten
– 25 gram boter
– 2 eetlepel bloem
– 300 gram soepvlees
– 2 laurierblaadje(s)
– 70 gram tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 3 ui(en) , in halve ringen
– 2 rode paprika , in reepjes
– 3 tabletten rundvleesbouillon
– 2 tenen knoflook , fijngesneden
– 3 grote aardappelen , vastkokend, geschild
bereidingswijze
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.
Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee. Voeg 1 1/2 liter water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook.
Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur.
Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.
Lekker met peterselie en zure room.