791
55 minuten
onbekende koks

Hernhutter koekhartjes

Bereidings tijd: 55 minuten

Aantal: 50

Ingredienten

Koekjes:
– 2 eieren
– 400 gr witte bloem
– 200 gr basterdsuiker
– 250 gr boter, op kamertemperatuur

Glazuur:
– 250 gr poedersuiker
– 1-2 eetlepels citroensap
– 1-2 eetlepels frambozen siroop

bereidingswijze

1. Maak een soepel deeg van alle koekjes ingredienten.
2. Wikkel in folie en zet 2 uur in de koelkast.
3. Verwarm de oven op 200 C / gasoven stand 6.
4. Vet bakplaten in.
5. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm en snijd er hartjes uit.
6. Leg ze op de bakplaten en bak 15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
7. Roer de helft van de poedersuiker met het citroensap tot het glad is, totdat je een dik glazuur hebt.
8. Verspreid het glazuur over de helft van de hartjes.
9. Meng de resterende poedersuiker met de siroop en bedek er de andere kant van de hartjes mee.
10. Laat het glazuur hard worden.

Waardering

(1 beoordelingen)