Bereidings tijd: 10 min
Aantal: 4
Ingredienten
– olijfolie
– truffelolie, desgewenst
– Parmezaanse kaas, geschaafd
– 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– geroosterd stokbrood of ciabatta voor het serveren
– 150 g gemengde slabladen, bijv. rucola en radicchio
– 4 porties hertencarpaccio à ca. 90 g, op kamertemperatuur
bereidingswijze
Was de slablaadjes en slinger ze droog. Verdeel de blaadjes over 4 grote borden. Bestrooi de slablaadjes met zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er naar smaak olijfolie over. Schik de hertencarpaccio op de slablaadjes en bestrooi het vlees licht met zout en peper. Sprenkel er desgewenst een beetje truffelolie over. Schaaf er de Parmezaanse kaas over en garneer met de pijnboompitten. Serveer direct en geef er het brood apart bij.