Bereidings tijd: 50 minuten
Aantal: 6
Ingredienten
– eiwit
– peterselie
– bloem en panko (of gewoon paneermeel)
– 100 gr. gekookte witte asperges in kleine blokjes
– 150 gr. (zelfgemaakte) roux (van bloem, boter en bouillon)
Voor de chutney:
– peper
– 1 el honing
– 150 gr. suiker
– 2 dl rode wijn
– 1 el appelstroop
– 1 el gembersiroop
– 8 verse vijgen of gedroogde
bereidingswijze
1. Maak een salpicon (dikke roux) en vermeng daar fijne blokjes asperge door, samen met de gesneden peterselie.
2. Rol hier kleine bitterballen van en haal deze door de bloem, eiwit en panko.
3. Doe alle ingredienten voor de chutney in de pan en kook het geheel zachtjes (onder voortdurend roeren). Controleer regelmatig of deze op de juiste dikte is.
4. Frituur de bitterballen in olie, schep wat koude chutney op het bord en leg er een aspergebitterbal op.