3,225
20 min
onbekende koks

Italiaanse mosselsoep

Bereidings tijd: 20 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 1 Ui
– 100 ml room
– 25 gram boter
– 20 gram bloem
– 200 gram mosselen
– 1 blokje visbouillon
– 2 bleekselderij stengels
– 4 blaadjes verse basilicum
– 2 eetlepels Grand’Italia Pesto alla Genovese

bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd de selderij in dunne boogjes. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de bleekselderij glazig (5 minuten). Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen.

Voeg er al roerende 8 dl water aan toe en breng de soep aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot ze zijn opgelost. Kook de soep 10 minuten op een matig vuur.

Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de room en de Pesto toe. Verdeel de rest van de room over 4 soepkoppen, schep de soep erover en strooi de basilicum erover.

Waardering

(2 beoordelingen)