Bereidings tijd: -
Aantal: 6
Ingredienten
– 2x 250g kuipjes mascarpone
– 100g geraspte taleggio kaas
– 2 citroenen
– 180g babyspinazie
– 20g salie
– 2 klontjes boter
– 12 lasagne bladen
– 1 handjevol parmezaanse kaas, geraspt
– 1 handjevol walnoten, grof gehakt
– Zeezout en versgemalen peper
bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden (gas).
2. Rasp de schil van de citroenen en knijp deze uit om het citroensap op te vangen.
3. Mix de helft van de parmezaanse kaas, de taleggio, de citroenschilfers, de gehakte walnoten en het citroensap door elkaar.
4. Zet ¼ van de kaasmix apart en mix de rest met de spinazie. Kruid het mengsel naar smaak met zout en peper.
5. Bak de salie met een klontje boter en voeg deze toe aan de kaasmix
6. Verdeel het kaasmengsel langs de lange kant van ieder lasagne blad en rol deze vervolgens dicht.
7. Leg de lasagne rollen in een ovenschaal en pak de eerder apart gezette kaasmix en verdeel deze over de ovenschaal.
8. Voeg ¼ glas water toe aan de ovenschaal en sprenkel de overgebleven parmezaanse kaas en saliebladen over de ovenschaal.
9. Dek het geheel af met aluminiumfolie.
10. Zet de schaal vervolgens in de voorverwarmde oven en laat deze 20 minuten bakken.