Jamie Oliver: Farfalle Carbonara met Erwten

Bereidings tijd: -

Aantal: 4

Ingredienten

– 1 ei
– 455gr Farfalle
– 135ml slagroom
– 3 handjes vol erwten
– Zeezout en versgemalen peper
– 2 takjes verse munt, zonder blad
– 2 handjes vol geraspte parmezaanse kaas
– 12 plakken pancheta of spek, grof gesneden

bereidingswijze

1. Breng een grote pan met zout water aan de kook en kook vervolgens de farfalle volgens de instructies van de verpakking.
2. Klop het ei tegelijk met de slagroom en wat zout en peper tot de slagroom stijf is.
3. Bak de pancheta of spek in een koekenpan tot deze goudbruin en knapperig is.
4. Voeg de laatste 1,5 minuut de erwten toe aan de farfalle en laat deze kort meegaren.
5. Giet vervolgens de farfalle en erwten af met behulp van een vergiet en voeg deze toe aan de pancheta of spek. Gebruik een verwarmde schaal als pan niet groot genoeg is.
6. Voeg terwijl de pasta nog warm is de opgeklopte mix van ei en slagroom toe
7. De warmte van de pasta zal er voor zorgen dat de saus fris en smeuïg wordt.
8. Voeg vervolgens naar smaak wat zout en peper toe en strooi de parmezaanse kaas samen met de overgebleven muntblaadjes over het geheel.

Waardering

(45 beoordelingen)