Bereidings tijd: 20 min
Aantal: 8
Ingredienten
– 400 g kipgehakt
– 1 ui, grofgeraspt
– 2 theelepels piment
– 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 1 blik tomatenblokjes (400 g)
– zout en (versgemalen) zwarte peper
bereidingswijze
Bereiden
In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.