Bereidings tijd: 60 minuten
Aantal: 6
Ingredienten
– 2 eieren
– 25 g boter
– snuf kaneel
– 75 g rozijnen
– 400 ml volle melk
– 50 g lichte basterdsuiker
– fijngeraspte schil van ½ sinaasappel
– 500 g oudbakken kruidkoek (of ontbijtkoek), in plakjes van 1 cm dik
bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Besmeer elk plakje koek aan een kant met boter en leg ze in laagjes, met de boter naar beneden, in een ronde ovenschaal (Ø 25 cm), afgewisseld met laagjes rozijnen en sinaasappelrasp.
3. Klop de melk, eieren, suiker en kaneel door elkaar in een kom.
4. Schenk dit over de kruidkoek.
5. Laat 15 minuten intrekken.
6. Schenk er een beetje extra melk over als het geheel te droog is.
7. Bak de pudding 30–45 minuten, tot-ie goudbruin en gestold is.
8. Serveer warm.