2,171
15 + 20
onbekende koks

Kruidkoekmuffins

Bereidings tijd: 15 + 20

Aantal: 12

Ingredienten

– 75 g boter
– 1 ei, losgeklopt
– 1 zakje bakpoeder
– 5 eetlepels stroop
– 300 g bloem, gezeefd
– 200 ml halfvolle melk
– 2 eetlepels koekkruiden
– 175 g donkere basterdsuiker

bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 175 °C.
2. Muffinvorm met bloem bestuiven.
3. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar.
4. Beslag in muffinvormpjes scheppen.
5. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken.
6. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.

Waardering

(6 beoordelingen)