13,692
20 min
onbekende koks

Lasagne met geroosterde paprika

Bereidings tijd: 20 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 2 el olijfolie
– 1 ui, fijngesnipperd
– 300 g gehakt half-om-half
– 1 tl tijm blad (potje 15 g)
– 1 pak lasagnebladen (250 g)
– 1 bol mozzarella (125 g), in plakken
– 1 pot geroosterde paprika’s rood (465 g), uitgelekt
– 1 fles passata di pomodoro (tomatensaus, 720 ml, biologisch)

Materialen:
– ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Schenk de passata in de pan en verwarm nog 1-2 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.

2. Snijd de paprika’s in reepjes. Schep een beetje gehaktsaus in een ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Schep hier weer een laagje saus op en verdeel er reepjes paprika over. Dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier de resterende paprikareepjes en de mozzarella over. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak.

3. Bak de lasagne in 25-30 min. mooi bruin en gaar.

Waardering

(46 beoordelingen)