Bereidings tijd: 10 minuten
Aantal: 2
Ingredienten
– 175 g udon noedels (gedroogd, uit een pak)
– 750 ml groente- of kippenbouillon of dashi
– 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
– 1 steranijs
– 1 theelepel verse gemberwortel, fijngemaakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 75 g tauge
– 750 g sugarsnaps
– 75 g shii-take, in plakjes
– 2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes
– 2 eetlepels verse koriander, gehakt
bereidingswijze
* Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul, terwijl die staan te koken, een pan met de bouillon, suiker, steranijs, gember en de sojasaus.
* Laat de noedels wanneer ze gaar zijn uitlekken en verdeel ze over twee kommen.
* Doe de groenten in de gearomatiseerde bouillon wanneer die kookt. De groenten moeten binnen 2 minuten gaar zijn.
* Giet in elke kom de helft van de bouillon met groenten, over de gekookte en uitgelekte noedels.
* Strooi ten slotte de koriander over de noedelsoep.