2,001
60 minuten
Jamie Oliver

Omgekeerde rodeuientaartje

Bereidings tijd: 60 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– zout
– olijfolie
– 250 g bloem
– 50 g suiker
– 250 ml melk
– 1 el honing
– ½ tl droge gist
– 1 ei, losgeklopt
– 1 tl granaatappelsiroop
– 2 el gesmolten roomboter
– 3 gedroogde vijgen, gehakt
– 1 tl geraspte citroenschil
– 2 rode uien, in heel dunne ringen

bereidingswijze

1. Meng de bloem in een beslag kom met de gist en suiker.
2. Voeg al roerend de melk toe en klop tot een glad beslag.
3. Zet de kom 2 uur weg.
4. Klop dan het ei, 1 tl zout en de boter door het beslag.
5. Dek de kom af en laat nog minimaal 4 uur rijzen.
6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de uiringen.
7. Roer de overige ingredienten erdoor.
8. Laat op laag vuur bijna gaar worden en breng op smaak met een beetje zout.
9. Zet even weg in een kom.
10. Verwarm je kleinste koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
11. Vet de bodem licht in met wat olijfolie.
12. Schep ca 1 el van het uimengsel in de pan.
13. Giet er een soeplepel beslag op en draai de pan rond om het beslag egaal te verspreiden.
14. Bak tot de bovenkant van de ”˜pannenkoek’ droog is.
15. Leg een bord op de koekenpan, keer samen om en laat het taartje met de uienkant boven op het bord glijden.
16. Hou warm en bak zo door tot alle ui en beslag op zijn.

Waardering

(4 beoordelingen)