1,373
30 minuten
onbekende koks

Pasta met asperges en gorgonzolasaus

Bereidings tijd: 30 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– 2 el olijfolie
– 200 ml slagroom
– Parmezaanse kaas
– 300 g volkoren penne
– 500 g groene asperges
– 250 g champignons, gehalveerd
– 100 g gorgonzola (kaas), in stukjes

bereidingswijze

1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
2. Breek of snijd het houtachtige uiteinde van de asperges.
3. Snijd de asperges in stukjes van 4 cm.
4. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
5. Bak de asperges 10 min.
6. Voeg de champignons toe en bak de groenten nog 3 min.
7. Schep de gorgonzola door de groenten.
8. Schenk de slagroom in de pan.
9. Verwarm de groenten nog 2-3 min. en laat de kaas in de room smelten.
10. Giet de pasta af; vang een kopje kookvocht op.
11. Schep de pasta door de groenten; voeg voldoende kookvocht toe tot een smeuïge pasta ontstaat.
12. Voeg zout en peper naar smaak toe.
13. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Rasp of schaaf royaal Parmezaanse kaas boven de borden.

Waardering

(1 beoordelingen)