Bereidings tijd: 40 min
Aantal: 4
Ingredienten
– 50 gr boter
– 250 ml melk
– 2 eetl kappertjes
– 1 eetl witte bloem
– 500 g tagliatelle pasta
– 225 g gerookte zalm, gehakt
– 30 g verse spinazie, gehakt
– 50 g gehakte verse oregano
– 80 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
– 4 eetl zongedroogde tomaten, gehakt
bereidingswijze
1. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook gedurende 11 tot 13 min, of tot de pasta al dente is ; giet af.
2. Smelt de boter in een pan over matig vuur en meng de melk erdoor. Roer de bloem erdoor om het in te dikken. Roer geleidelijk aan de Parmezaanse kaas erdoor tot alles vermengd is.
3. Kruimel de zalm in het botermengsel. Roer de spinazie, kappertjes, zongedroogde tomaten en oregano erdoor. Kook en roer het de saus gedurende 3 min, tot alles goed is doorgewarmd. Serveer over de gekookte pasta.