Bereidings tijd: 40 min
Aantal: 4
Ingredienten
– zout
– 1 el boter
– nootmuskaat
– fleur de sel
– 1 takje tijm
– 1 laurierblad
– 100 ml witte wijn
– versgemalen peper
– olie om te frituren
– 1 sjalotje, gesnipperd
– 500 g pastinaken, geschild
– 350 g aardappelen, geschild en in stukken
– ruim 1 l sterke groente- of kippenbouillon
Materialen:
– Staafmixer
bereidingswijze
1. Maak van een halve pastinaak met een dunschiller ongeveer 20 flinterdunne reepjes en houd deze apart.
2. Snij de overige pastinaken in grove stukken.
3. Bak de sjalot in een soeppan in de boter glazig. Blus af met witte wijn.
4. Voeg pastinaak, aardappel, laurier, tijm en bouillon toe.
5. Laat 20 min zachtjes koken.
6. Verwijder tijm en laurier en pureer de soep.
7. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
8. Verhit de olie in een hoge pan en frituur de reepjes pastinaak kort goudbruin.
9. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
10. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met pastinaakchips.