Bereidings tijd: 55 min
Aantal: 12 porties
Ingredienten
– 1 theelepel azijn
– 2 eetlepels water
– 1/8 theelepel zout
– 3 theelepels maïzena
– het wit van 3 eieren
– 250 gr ruwe rietsuiker
– 1/2 theelepel vanille-extract
bereidingswijze
1. De oven voorverwarmen op 140°C/gasstand 1. Een bakplaat invetten, met bakpapier beleggen en hierover een beetje water sprenkelen.
2. In een grote glazen of metalen mengkom eiwit schuimig kloppen. Geleidelijk suiker toevoegen en blijven kloppen tot zich stijve pieken vormen. Water erdoor roeren, vervolgens maïzena, vanille, azijn en zout.
3. Het meringuemengsel in het midden van de bakplaat uitgieten. De pavlova zal zich tijdens het bakken over de plaat verspreiden.
4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De oven uitzetten en de pavlova in de oven laten afkoelen. Ondersteboven op een schaal leggen en een laagje vers fruit en wat slagroom erover verdelen.