3,965
ong 30 min
onbekende koks

Penne met kip en olijven

Bereidings tijd: ong 30 min

Aantal: 4

Ingredienten

– zout
– peper
– bloem
– marjolein
– 400 g penne
– 8 el olijfolie
– 300 g kipfilet
– pecorino (geraspt)
– 1 teentje knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 100 g tomaten, zongedroogde
– 100 g olijven, zwarte (ontpit)

bereidingswijze

1 Voorbereiding:
Snij de kipfilet in reepjes.

Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bewaar de olie!

Halveer de olijven.

Snipper de knoflook.

Rasp de pecorino (of andere kaas).

2
Kook de penne beetgaar in gezouten water.

3
Wentel de reepjes kipfilet door de bloem en bak ze 3 minuten in 4 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
Fruit het gesnipperde teentje knoflook in 4 el olijfolie. Doe er de zongedroogde tomaatjes, de kip, de olijven en 1 klein blikje tomatenpuree bij. Vul het blikje weer met water en schenk ook dat erbij, samen met 2 el tomatenolie.

5
Breng op smaak met peper, zout en verse marjolein. Laat goed doorwarmen.

6
Serveer met de saus en geraspte pecorino (of andere kaas).

Waardering

(1 beoordelingen)