118
15 min (20 min oven)
WikiHow

Pizza maken zonder gist

Bereidings tijd: 15 min (20 min oven)

Aantal: 4 personen

Ingredienten

  • 450 g bloem
  • 3 tl. (13 gr) bakpoeder
  • 1 tl. (6 gr) zout (Kan ook zonder zout)
  • 1 el. (15 ml) olijfolie
  • 180 tot 240ml water

bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een mengkom van gemiddelde grootte
  2. Voeg er warm water aan toe, samen met de olie.
  3. Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot er een bal is gevormd. (Voeg er meer water aan toe als het deeg te stijf wordt.)
  4. Stort het deeg uit op een met bloem bestrooide snijplank en kneed de bal deeg een aantal minuten niet te stevig. Het deeg hoort zacht en niet plakkerig te zijn. Strooi nog wat bloem over het deeg als het te plakkerig is om te kneden.
  5. Leg het deeg in een pizzapan of op een bakplaat. Strijk het deeg overal even glad.
  6. Voeg er al het gewenste beleg aan toe (saus, salami, etc.).
  7. Bak het 15 tot 25 minuten lang op 204°C.

Waardering

(160 beoordelingen)