6,050
20 min
onbekende koks

Poires belle helene

Bereidings tijd: 20 min

Aantal: 4

Ingredienten

Voor de gepocheerde peren:
– 4 peren
– 200 g suiker
– kaneelstokje
– zaad van 1 vanillestokje
– 500 water (wijn kan evt. ook)

Voor de chocolade saus:
– 125 ml slagroom
– 75 g pure chocolade gehakt

bereidingswijze

1. Schil de peren. Hou ze heel of snijd ze door midden en verwijder het klokhuis.
2. Breng de wijn of het water aan de kook met de suiker, het kaneelstokje en het zaad van het vanillestokje.
3. Leg de peren er in en kook ze zachtjes tot ze zacht zijn (20 min).
4. Smelt de chocolade au bain marie en roer er de slagroom door.
5. Leg de peren op een bord, schenk er de chocoladesaus over en geef er een bolletje ijs bij.

TIP! Garneren met blaadje munt of gehakte amandelen.

Waardering

(10 beoordelingen)