3,243
30 minuten
onbekende koks

Quinoasalade met feta, broccoli en groene asperges

Bereidings tijd: 30 minuten

Aantal: 2

Ingredienten

– 75 gram quinoa
– 30 gram fetakaas
– 100 gram broccoli
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel citroensap
– 2 sjalotjes, gesnipperd
– 15 gram zonnebloempitten
– 2 koffielepels olijfolie
– 50 gram zongedroogde tomaten in olie
– 1 bosje groene asperges, in stukjes van ong. 4 cm gesneden

bereidingswijze

1. Breng de quinoa met 250 ml water aan de kook.
2. Zet het vuur daarna lager en laat het 12-15 minuten koken totdat het water verdampt is.
3. Blancheer de asperges en broccoli.
4. Laat ze goed uitlekken en spoel ze af met koud water.
5. Laat ze vervolgens wederom goed uitlekken.
6. Meng de quinoa, groenten, tomaten, sjalotten, tomaten en zonnebloempitten in een saladekom en maak een dressing met het citroensap, de honing en de olie.
7. Schenk de dressing over de salade en de salade is klaar om geserveerd te worden.

Waardering

(17 beoordelingen)