Bereidings tijd: 25 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– boerenbrood
– 2 el kappertjes
– 2 el verse oregano
– 100 g kerstomaatjes
– 2 teentjes knoflook
– zwarte peper uit de molen
– 0.5 tl grof zeezout of flakes
– 150 g gemengde salade met rucola
– 2 el Bertolli Condimento Balsamico Bianco
– 2 bakjes mini mozzarella (24 stuks totaal)
– 1 klein gedroogd chilipepertje, verkruimeld
– 100 ml Bertolli Riserva Extra Vergine olijfolie
bereidingswijze
Verkruimel het chilipepertje. Hak de oregano en de kappertjes, halveer de tomaatjes. Pel de tenen knoflook en pers ze uit.
Maak eerst de marinade. Verwarm hiervoor de olijfolie op laag vuur en bak hierin de chilipeper en de knoflook tot de knoflook begint te kleuren. Haal de pan van het vuur en roer de oregano en gehakte kappertjes door de olie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
Giet de mozzarella af en meng de bolletjes in een schaal met de marinade. Laat het 20 minuten staan om de smaak in te laten trekken.
Verdeel de sla met de tomaatjes over vier borden. Schep de mozzarella uit de marinade (marinade niet afgieten, deze heb je nog nodig) en verdeel ze over de sla. Klop de witte balsamicoazijn door de marinade en schenk dit over de salade.