5,495
40 min
onbekende koks

Salade nicoise

Bereidings tijd: 40 min

Aantal: 2

Ingredienten

– Uien
– Tonijn
– Krop sla
– Knoflook
– Ansjovis
– Olijfolie
– Kappertjes
– Sperziebonen
– Gekookte eieren
– Gekookte witte bonen
– Kleine donkere olijven
– Gekookte nieuwe aardappels
– Rauwe jonge tuinbonen (in het seizoen)
– Rauwe jonge artisjokken (in het seizoen)
– Groene kruiden zoals basilicum, dragon, bieslook, kervel
– Rauwe groenten zoals komkommer, tomaten, paprika, afhankelijk van het seizoen

bereidingswijze

1. Een salade Niçoise wordt gemaakt op een schaal of bord, niet in een diepe slakom.
2. Wanneer gekookte aardappelen en groenten worden gebruikt: zorg ervoor dat ze beetgaar gekookt zijn – dus niet te zacht – en zijn afgekoeld tot ze lauwwarm zijn.
3. Wrijf de schaal in met een teentje knoflook.
4. Kook de eieren tot ze bijna hard zijn, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kwarten.
5. Snijd de rauwe groenten in stukken.
6. Meng groenten, aardappelen en tomaten met vinaigrette van goede olijfolie en azijn, mosterd en peper en zout en schik alles op de schaal.
7. Voeg de vis, eieren en olijven toe.
8. Serveer met vers brood.

Waardering

(7 beoordelingen)