Bereidings tijd: Onbekend
Aantal: Onbekend
Ingredienten
– zout
– 1 ei, losgeklopt
– 1/2 tl komijnzaad
– 1/2 tl garam masala
– 1/2 tl korianderzaad
– 50 g doperwtjes (diepvries)
– 70 g peen, in kleine blokjes
– 120 g aardappel, in kleine blokjes
– 6×2 lappen filodeeg van ongeveer 10 cm. bij 40 cm.
Voor de Koriander-yoghurtdip:
– 6 eetlepels stevige, milde yoghurt
– 1 volle el fijngesneden verse koriander
bereidingswijze
1. Bak de wortel en aardappel zacht op laag vuur in olijfolie.
2. Rooster ondertussen het komijn- en korianderzaad en maal het fijn in de vijzel. Meng met de garam masala.
3. Als de aardappel en wortel gaar zijn, voeg je nog even de doperwtjes toe voor twee minuten. Schep er vervolgens de specerijen door en breng op smaak met zout.
4. Vouw de samosa’s op deze manier. Het ei gebruik je om het goed dicht te maken. Je kunt het beste twee lapjes over elkaar gebruiken, dat is steviger.
5. Bak de samosa’s op bakpapier op een ovenplaat op 200 graden in ongeveer 20-25 minuten bruin.
Koriander-yoghurtdip:
Meng de yoghurt met de koriander en laat even staan om de smaken te laten mengen.