2,706
85 min
onbekende koks

Souflakisteak met aubergine en rijst

Bereidings tijd: 85 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 4 souflakisteaks
– 350 g witte rijst
– 3 aubergines, in plakken
– (versgemalen) peper, zout
– 4 el olijfolie traditioneel
– 1 blik tomatenblokjes à 400 g
– 3 teentjes knoflook, gesnipperd
– 1 bakje uien, gesnipperd à 175 g

bereidingswijze

1. Snijd de plakken aubergine in vieren en bestrooi de stukjes met zout. Laat de aubergine 1 uur in een vergiet op een diep bord staan.

2.Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.

3.Verhit 2½ el van de olie in een ruime braadpan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 min.

4.Bak de aubergine 5 min. mee en voeg de tomatenblokjes, peper en zout naar smaak en ½ dl water toe. Laat de groenten 20 min. zachtjes pruttelen.

5.Bak de souflakisteaks in de rest van de olie aan beide kanten bruin en gaar. Serveer de steaks met de rijst en de groenten.

Waardering

(5 beoordelingen)