2,548
1 uur en 20 min
onbekende koks

Spaanse flan

Bereidings tijd: 1 uur en 20 min

Aantal: 8

Ingredienten

– 3 eieren
– 200 gr suiker
– 1 eetlepel vanille extract
– 1 blikje (400 ml) gezoete gecondenseerde melk
– 400 ml koffiemelk (ongezoete gecondenseerde melk)

bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 175 graden C.

2. Laat de suiker smelten in een steelpannetje op middelhoog vuur, tot het vloeibaar is en goudkleurig. Schenk de hete siroop voorzichtig in een ronde glazen schaal (23cm) en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet apart.

3. Klop de eieren los in een grote kom. Mix de gecondenseerde melk, koffiemelk en vanille erdoor tot een glad mengsel. Schenk het mengsel over de caramel in de schaal. Dek af met aluminiumfolie.

4. Bak de flan 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen.

5. Om te serveren, draai je de vorm voorzichtig om op een opdienschaal (met randje).

Waardering

(35 beoordelingen)